Ik ben patient

De behandeling door de fysiotherapeut zorgt ervoor dat uw spieren sterker worden en dat u uw uithoudingsvermogen behoudt of zelfs verbetert. Ook ademhalings- en hoesttechnieken komen aan bod. Zo raakt u minder snel vermoeid, herstelt u sneller na een infectie en voelt u zich minder benauwd.

Uw zorgvraag is ons uitgangspunt. Er zijn dan ook verschillende mogelijkheden voor een behandeling. Dit is afhankelijk van uw klachten en het doel dat u voor ogen heeft.

Ook kunt u met al uw vragen over de gevolgen van COPD in het dagelijkse leven bij ons terecht.

De fysiotherapeuten die lid zijn van het netwerk zijn geschoold op het gebied van COPD en komen jaarlijks 3 à 4 keer bij elkaar om de nieuwste ontwikkelingen rondom COPD te bespreken. Daarnaast hebben ze een goede samenwerking met longartsen, longverpleegkundigen, praktijkondersteuners en huisartsen in de regio midden holland

Vergoeding behandeling

Bij een lichte vorm van COPD wordt fysiotherapie vergoed uit de aanvullende verzekering. In dit geval verschilt de vergoeding en de maximale duur per zorgverzekeraar en per gekozen aanvullend pakket.

Indien u een ernstiger vorm van COPD heeft (gerelateerd aan uitslagen van uw longfunctietest), dan vergoedt de aanvullende verzekering de eerste 20 behandelingen. De behandelingen daarna worden vervolgens uit de basisverzekering vergoed. (een ernstige vorm COPD staat op lijst voor chronische fysiotherapie)

Voor de exacte vergoeding adviseren wij u om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar

Als u vragen heeft over COPD, dan kunt u ook op internet informatie vinden.  Wij raden de volgende links aan: